「风下之乡」沙巴论坛 - 沙巴人聚集之地

加入
搜索
热搜: 活动 交友 discuz
楼主: dusty

[游记] 2010年沙巴11天勁食勁歎勁好玩之旅-全卷完超多相

3万

13万

敦丹斯里拿督斯里拿督准拿督太平局绅甲必丹部长局长良民星章(累积乐捐RM500以内)

酒店真的很不错,休闲放輕松的好地方
美女我喜歡看。
性感尤物是我的最愛。
攝影是我的生命。
拍攝性感照是我的夢想!

2010年沙巴勁食勁歎勁好玩之旅NEXUS Resort編

第三日一早食完早餐後,就周圍影下相

個水池竟然發現有蜥蜴,不過就唔算大隻的

周圍都會搵到島巢架

鬥雞

3万

13万

敦丹斯里拿督斯里拿督准拿督太平局绅甲必丹部长局长良民星章(累积乐捐RM500以内)

楼主用手托抓住的叫海波蘿。。。。。在台湾有人当葯用,据闻很贵!
美女我喜歡看。
性感尤物是我的最愛。
攝影是我的生命。
拍攝性感照是我的夢想!

1万

7万

拿督斯里拿督准拿督太平局绅甲必丹部长局长良民沙巴旅游达人旅游大使铜章(累积乐捐RM100以内)

这张人和景都好靓
随缘自在

原帖由 oscarmastw 于 2010-3-13 03:52 PM 发表
楼主用手托抓住的叫海波蘿。。。。。在台湾有人当葯用,据闻很贵!
可以吃的嗎?味道好不好的?

原帖由 黄惠晴 于 2010-3-13 04:08 PM 发表
http://f20.yahoofs.com/hkblog/GsljIa__DOT__WBQR9G9ripFdha_Vy_62/blog/ap_20100313124908419.jpg?ib_____DjsKw_Nym

这张人和景都好靓
謝謝誇獎啊:0a6::0a6::0a6:

2010年沙巴勁食勁歎勁好玩之旅NEXUS Resort 早餐編

今早的早餐其實有點失望的,因為款式唔算好多,同香格里拉比的話還欠很遠啊

3万

13万

回复 55F dusty 的帖子

不知道哦,沒吃过!
美女我喜歡看。
性感尤物是我的最愛。
攝影是我的生命。
拍攝性感照是我的夢想!

3万

13万

回复 57F dusty 的帖子

那些“水果花”真美,再加上楼主的摄影功夫不差,真吸引人呀!
美女我喜歡看。
性感尤物是我的最愛。
攝影是我的生命。
拍攝性感照是我的夢想!

2010年沙巴11天勁食勁歎勁好玩之旅更新(DAY3)超多相

我們今早在NEXUS酒店玩了半日後就出發去李黃記海鮮餐廳食午餐

李黃記海鮮餐廳就在這棟建築物對面,這間餐廳出名食魚雜麵的

魚雜麵個湯底係用蕃茄加魚骨煮出黎的,所以個湯底特別鮮甜,如果要齋魚雜湯的話,個湯底會更加濃的

加了花奶的魚湯,所以會更加滑的

個魚唇係其中一個賣點,睇下幾咁厚,d骨膠源係極豐富的

大大塊班片

海哲好彈牙

撈麵

魚標

薏米水好濃

攪碎桔仔冰

又係一餐滿足的午餐,最緊要真材實料又抵食
之後我們去了Centre Point商場逛,不過呢度係菲律賓人聚集點,所以比較雜,一定要小心財物的

我們去了五樓,呢層係比較多野食的

香蕉船:賣相唔錯

唔記得個名

小麥蛋糕:係好健康的一款

榴槤蛋糕:榴槤味幾濃的,不過就甜左少少

唔記得個名,不過味道幾得意

鮮榨青萍果汁:萍果好濃又唔太酸

凍咖啡

檸檬沙冰

埋單RM118.45

老婆差些辣親隻手啊

我們兩款包都有買到,其中我和老婆就試了朱古力味,個包熱辣辣的,裡面個餡好正又唔太甜

馬拉地道小食,係用馬拉盞撈d生果,味道古古怪怪,另一種係尤魚撈通菜,不過唔記得影相