「风下之乡」沙巴论坛 - 沙巴人聚集之地

加入
搜索
热搜: 活动 交友 discuz
楼主: dusty

[游记] 09年不一樣的沙巴17天勁食勁歎之旅(短片編)全卷完多相

11F
好棒,等着看.不过太多广东话,头晕

12F
哇喔……沙巴美食之旅吗??我见识到美食家的功力了……呵呵……加油,藉着你的介绍,我也要跑跑这几个地方了……

13F
原帖由 jillaway 于 2009-2-6 01:13 PM 发表
好棒,等着看.不过太多广东话,头晕
沒辦法啦,我係講廣東話的

14F
原帖由 nehemian123 于 2009-2-6 02:30 PM 发表
哇喔……沙巴美食之旅吗??我见识到美食家的功力了……呵呵……加油,藉着你的介绍,我也要跑跑这几个地方了……
我係愛食的,所以每次旅行都會找尋美食架

15F

09年不一樣的沙巴17天勁食勁歎之旅(第四天)

今日一早六點退房後,就約好左uncle chang潛水公司的職員來接我們去仙本那,收費每人數40馬幣,車程大概2個小時,到達後先到海豐酒店辦入住手續,之後就出發去詩巴丹島,大約需時四十五分鐘,到達馬布島先食個早餐,再乘半小時船程到詩巴丹島,個島好靚好多魚,可惜d浪比較大. 但我們只是在碼頭浮潛已經見到好勁多魚,d水清晰到不得了,仲見到好大條蘇眉,玩到下午三點幾就回程返馬布島,再回仙本那碼頭,建議去島玩的話最好自己帶食物去食,因潛水公司提供的都幾差。 晚餐就去左天旺海鮮飯店食飯,我們點了蒜蓉炒通菜,豉椒炒八爪螺,醬油雞半隻,豆豉蒸倉魚,鹹酸菜豆腐魚頭湯,蠔油生菜,味道一般,不過埋單85馬幣都算平,仙本那係個幾細既市鎮,好快就行晒。

16F
很好吃的样子~~~~~~:0a6:
一种米养百种人~

3万

13万

敦丹斯里拿督斯里拿督准拿督太平局绅甲必丹部长局长良民星章(累积乐捐RM500以内)

17F
在桥浮潛都看到醬多鱼!
真是赚到!
美女我喜歡看。
性感尤物是我的最愛。
攝影是我的生命。
拍攝性感照是我的夢想!

良民

18F
真是一个美妙的旅程啊。。 还有大有口福咯, 酱多东西吃。。

1万

部长局长良民

19F
西巴丹島是一个絕美的好地方!

潛水客的最愛!
第一次去时是1989年!
陽光、海水、白沙、青葱,翠綠!
所有大自然景观!大自然现象!
都是我的响往!我的最愛!

20F

09年不一樣的沙巴17天勁食勁歎之旅更新(第五天)馬布島編

今日食過早餐後就出發去馬布島玩體驗潛水,可能昨日我身體被曬傷了,所以成個人都唔舒服,我同阿文等到12點先去潛水,潛點只離馬布不遠,轉個彎到,個教練係識講廣東話的,同埋潛水比我想像中容易,雖然水質比較濁.但都好開心見到四隻海龜,但好可惜第一次下水冇帶到相機,好失敗呀,大約潛了半小時就回程返馬布食午餐.

下午2點再出發去上次潛點附近,今次一下水就見到滿地都係海星,一隻好大隻既海龜,今次仲可以同牠一齊影返張相添.
呢次潛了差唔多一小時很滿足很多野睇,4點幾就回程言仙本那碼頭了,回到酒店先冲返個凉,跟住就出發去中華商會舉辦的聯歡晚宴.